Workshops

Afrikan biedt verschillende soorten workshops aan. Hieronder is over alle drie de workshops meer te lezen.

Workshops

Afrikan biedt verschillende soorten workshops aan. Hieronder is over alle drie de workshops meer te lezen.

Workshops

Afrikan biedt verschillende soorten workshops aan. Hieronder is over alle drie de workshops meer te lezen.

Een workshop percussie is een feest waar de deelnemers kunnen voelen wat ritme met je doet. Samenspel staat centraal, oftewel teambuilding. Vaak spelen we een rumba: feestmuziek. De workshop wordt begeleid met o.a. een ballofoon en zang. Kosten voor de workshop zijn € 150,- per uur per groep. Djembé ’s kunnen gehuurd worden voor € 5,- (excl. BTW en reiskosten).

In de workshop beeldhouwen werkt u aan uw eigen beeld. We hebben vele jaren ervaring en zijn er trots op dat we veel mensen een nieuwe hobby hebben gegeven.

U wordt begeleid in het creëren van uw eigen beeld door Nico van Kan. Nico is geschoold door Afrikaanse beeldhouwers. Het streven om sculpturen perfect af te leveren, was de start van polijsten en restaureren. De stap om zelf beelden te maken, was daarna niet meer groot. De Afrikaanse manier van beeldhouwen, die deelt Nico graag met zijn cursisten. De afgelopen jaren vertelden zowel beginners, als gevorderden, dat zij tevreden terugkeken op een gezellige dag, met een mooi resultaat. In ons gastenboek op de site kunt u lezen hoe andere cursisten hun workshop ervaren hebben.

U kunt zich per dag opgeven. Wij gaan uit van uw mogelijkheden. Dat betekent dat u zelf uw tijden kunt vast stellen. Het is mogelijk van 13,00 uur tot en met 17.00 uur te werken, kosten: € 30,- p.p.. Wilt u meer op een dag, dan kan dat ook: van 10.00 uur tot en met 17.00 uur, € 45,- p.p.. Ruwe stenen kunt u ter plaatse aanschaffen (serpentine € 2,- per kilo, opal en springstone € 2,50 per kilo). Er is voldoende gereedschap aanwezig, dat gratis gebruikt kan worden. Uiteraard mag u uw eigen gereedschap meenemen (geen elektrisch).

De workshop wordt gegeven in onze werkplaats bij de beeldentuin. De beeldentuin biedt mogelijkheden ter inspiratie. Locatie: Lochemseweg 145. 7217RD Harfsen. We hebben tevens de beschikking over een mobiele werkplaats: u bepaalt dan in overleg de locatie waar we aan de slag gaan.

Tijdens de workshop begeleiden we u in de keuze van de steen, het maken van een stabiele basis, uw steen moet zelfstandig recht op blijven staan. We leggen het gebruik van gereedschap uit (tandhamer, bijtel, rasp schuurpapier), hebben aandacht voor veiligheid en vooral kijken we samen naar de vorm.

U kunt zich opgeven door een email te sturen naar AfriKan@planet.nl met vermelding van uw naam, datum en locatie waar u wilt beeldhouwen. Wij sturen u dan een bevestiging.

Voel en beleef wat Afrikaanse muziek en ritme met uw lichaam doet. Bouba Diop is uw dansleraar. Hij danst stijlvol voor en geeft u de tijd de beweging te oefenen. Bewegingen worden samengevoegd en een mooie dans ontstaat. De workshop dans wordt ondersteund met live muziek. Kosten voor de workshop zijn € 300,- per uur per groep (excl. BTW en reiskosten)