Gehele jaar

1-1-2020

Workshop Beeldhouwen
In de workshop beeldhouwen werkt u aan uw eigen beeld. We hebben vele jaren ervaring en zijn er trots op dat we veel mensen een nieuwe hobby hebben gegeven.
U wordt begeleid in het creëren van uw eigen beeld door Nico van Kan. Nico is geschoold door Afrikaanse beeldhouwers. Het streven om sculpturen perfect af te leveren, was de start van polijsten en restaureren. De stap om zelf beelden te maken, was daarna niet meer groot. De Afrikaanse manier van beeldhouwen, die deelt Nico graag met zijn cursisten. De afgelopen jaren vertelden zowel beginners, als gevorderden, dat zij tevreden terugkeken op een gezellige dag, met een mooi resultaat. In ons gastenboek op de site kunt u lezen hoe andere cursisten hun workshop ervaren hebben.
U kunt zich per dag opgeven. Wij gaan uit van uw mogelijkheden. Dat betekent dat u zelf uw tijden kunt vast stellen. Het is mogelijk van 13,00 uur tot en met 17.00 uur te werken, kosten: € 30,- p.p.. Wilt u meer op een dag, dan kan dat ook: van 10.00 uur tot en met 17.00 uur, € 45,- p.p.. Ruwe stenen kunt u ter plaatse aanschaffen (serpentine € 2,- per kilo, opal en springstone € 2,50 per kilo). Er is voldoende gereedschap aanwezig, dat gratis gebruikt kan worden. Uiteraard mag u uw eigen gereedschap meenemen (geen elektrisch).
De workshop wordt gegeven in onze werkplaats bij de beeldentuin. De beeldentuin biedt mogelijkheden ter inspiratie. Locatie: Lochemseweg 145. 7217RD Harfsen. We hebben tevens de beschikking over een mobiele werkplaats: u bepaalt dan in overleg de locatie waar we aan de slag gaan.
Tijdens de workshop begeleiden we u in de keuze van de steen, het maken van een stabiele basis, uw steen moet zelfstandig recht op blijven staan. We leggen het gebruik van gereedschap uit (tandhamer, bijtel, rasp schuurpapier), hebben aandacht voor veiligheid en vooral kijken we samen naar de vorm.
U kunt zich opgeven door een email te sturen naar AfriKan@planet.nl met vermelding van uw naam, datum en locatie waar u wilt beeldhouwen. Wij sturen u dan een bevestiging.